handdator

Visa fullständig version : Fartspärren?


Mj
2003-04-05, 14:33
chippar man bort den elektroniska toppfartsbegränsningen ni snackade om? eller finns d nått annat sätt?

Fonz
2003-04-05, 17:06
Man tar väl bort säkringen till Tractioncontrollen....
Rätta mig om jag har fel....

Fonz
2003-04-05, 17:09
För övrigt så passar denna tråd utmärkt under "teknik" :)

Mj
2003-04-05, 19:42
Tack för svaret, hade kanske passat lite bättre under teknik :)

@lpher
2003-04-14, 00:19
Men...finns det noen annen metode?

...TRAC kan jo være greit å ha...av og til ;-)

Thomas T66
2003-04-14, 15:34
det är nog smidigast att dra säkringen än att ge sig in i elsystemet för att kunna hitta en annan lösning

Björn Larsson
2003-04-14, 22:16
jag har fortfarande TC och fartspärren är borta, men jag har ingen aning om hur det är gjort för det var så när jag köpte den...

@lpher
2003-04-15, 08:47
jag har fortfarande TC och fartspärren är borta, men jag har ingen aning om hur det är gjort för det var så när jag köpte den...

Hmm....tyskimport eller?


Min er ihvertfall tysk...og jeg fikk med et papir fra Toyota forhandleren der den var kjøpt ny, som spesifiserer at det er fartsperre på bilen....yuch!

Björn Larsson
2003-04-15, 21:30
jo, min är ursprungligen från Tyskland...men jag köpte den i sverige

@lpher
2003-04-15, 21:58
jo, min är ursprungligen från Tyskland...men jag köpte den i sverige

Hmmm...er det noen som kjenner til eurospec mkIV som ikke har toppfartssperre originalt da?

Björn Larsson
2003-04-16, 11:13
nej....förmodligen har de mixtrat med ECU:n antar jag...
det har nämligen krånglat lite med TC ....tex nu kan jag inte stänga av den....så det är lite småproblem med den

janf
2003-04-19, 10:17
Hej

Hur provar ni om ni har "fartbegränsaren", det är ju inte helt enkelt, min t.ex drar av vid 285 km/h och inte vid 250 som är specen för Supror i Europa. Testat på Autobahn......

Det är väl inget problem att ta ur säkringen när man tänker köra fort, Traction Controllen går ju knappast in vid 250-300 km/timme, ska mycket till att få släpp då....

Mvh
/Janne

Björn Larsson
2003-04-19, 12:00
Hej

Hur provar ni om ni har "fartbegränsaren", det är ju inte helt enkelt, min t.ex drar av vid 285 km/h och inte vid 250 som är specen för Supror i Europa. Testat på Autobahn......

Mvh
/Janne
jag tror knappast det är fartspärren som slår in, trort mer på att det saknas hp för att köra fortare....

janf
2003-04-19, 15:24
Tror inte det, för det känns som att köra in i en vägg och motorn tappar all kraft helt plötligt för att stabilisera sig på 285 km/h

Andra bilar är ju rätt sega upp till toppfarten, sista 10-20 km brukar ju ta evighet, här accar det kraftigt av bara den ända till stoppet.

Har kollat min hastighetsmätare, visst den visar lite för mycket men inte alls så mycket.

@lpher
2003-04-19, 16:52
Det fulgte med et papir, fra Toyota Pinneberg i Tyskland, på min Supra der det står:

'Der Toyota Supra ist serienmässig mit einer Wegfahrsperre ausgerüstet'

So...mener de da alle Supra'er? ...eller er det slik jeg tror...en bekreftelse på at min Supra har sperre?


@lpher

janf
2003-04-20, 08:42
Hej!

"Wegfahrsperre" är inte hastighetsspärr utan immobiliser.

@lpher
2003-04-21, 01:18
Hej!

"Wegfahrsperre" är inte hastighetsspärr utan immobiliser.

Ahh...det forklarer jo en hel del... ;-)
Hmmm...skulle hatt en liten tur på Autobahn jeg...ser det ut til ;-)

@lpher