handdator

Visa fullständig version : höja varvstopp på mkiv?


Burnberg
2008-02-19, 18:41
är det någon som vet om det går att flytta upp varvstopp`ett?
kör med greddy e-manage piggy back. ska ev sätta i 264 kammar och då kanske jag behöver vara mer än 7200.

Dante
2008-02-19, 21:30
Har aldrig hört talas om nån som flyttat upp varvstoppet, kanske finns nån? men tror inte det äör vanligt.

turbo_joel
2008-02-20, 00:27
jodå varvstoppet höjer man när man trimmar lite mera men då måste man byta ecu till en som klarar det.

ska själv vara 8500rpm+

beyarn
2008-02-24, 14:00
Har aldrig hört talas om nån som flyttat upp varvstoppet, kanske finns nån? men tror inte det äör vanligt.


björck kör på 9k om inte mer?

Phantom
2008-02-24, 16:11
9300rpm ska min sättas på

Supramannen
2008-02-24, 16:29
9300rpm ska min sättas på

Ehhh

Varför finns ingen effekt att hämta med en t67an där, om du hade en 88mm vore det skäl kanske

Supramannen
2008-02-24, 16:30
björck kör på 9k om inte mer?

låter också dumt

Elias
2008-02-24, 18:08
Björck varvar 10.000, det sa han iallafall i en tråd på Zatzy.

Supramannen
2008-02-24, 19:30
Björck varvar 10.000, det sa han iallafall i en tråd på Zatzy.

Som sagt låters skummt då han inte har så stor turbo och inte alls så vild topp, men han kanske menar att han räkta övervarva det eller likande

dom somvarvar uppimot 9-10k har ofta 280 kammar eller mer med 80-88mm turbos och så vidare

goli2
2008-02-24, 20:20
jag varvar 8000. behöver inte mer med mina 264 kammar o dubbla gt2835. Når klimax vid 6700.

Supramannen
2008-02-24, 20:53
jag varvar 8000. behöver inte mer med mina 264 kammar o dubbla gt2835. Når klimax vid 6700.

Ja det låter vettigt och du har ju turbos för ca 800hk

prosty
2008-02-24, 21:18
Går att göra det med originalbox, TC kan göra det men det kostar 10-12k. För det är man på god väg till ett AEM, och du har redan en MAP2 ECU + en mappning av Rickard (tror jag)

turbo_joel
2008-02-24, 21:31
varvstopp ska gå ihopa med turbo storlek kammar m.m m.m


kommer själv köra med Hks T51SPL turbo (spacad till ca 1000hk) hks 280 kammar fullrace topp och kommer varava ca 8500 möjligt vis lite mer allt e var man får max effekt så när du slänger i nästa växel att du har bra tryck där med=)

Supramannen
2008-02-24, 21:55
varvstopp ska gå ihopa med turbo storlek kammar m.m m.m


kommer själv köra med Hks T51SPL turbo (spacad till ca 1000hk) hks 280 kammar fullrace topp och kommer varava ca 8500 möjligt vis lite mer allt e var man får max effekt så när du slänger i nästa växel att du har bra tryck där med=)

exakt

det kan va bra att dra lite länfre ibland så man inte boggar på nästa men utan att det finnsnån hemma där uppe