handdator

Visa fullständig version : Mappning-problem


christian l
2008-06-22, 19:31
Har haft Peter Björck på besök idag för mappning av min supra.

Kör Mapecu2 (med plug n play kabelhärva)
Sitter 780cc spridare och så används en AEM injector driver box för styrning av spridarna

Motorn startar utan krångel och man kommer in i programmet i Mapecun och kan justera tändningen, men de händer inget när man justerar soppan.. Värdena ändras i mappen men de blir ingen skillnad iallafall när man kollar bredbandlamdan..

Nån som vet va som kan va galet? Nån som kört AEM injector driver ihop med MAPECU2??

Kabelhärvan är ju en färdig som bara är att stoppa dit, men äre så att de skiljer sig mellan tex US-Spec och J-Spec i härvan som gör att de inte går att ändra soppan?

tack på förhand

Supramannen
2008-06-22, 19:48
Ja det är skilland

christian l
2008-06-22, 19:52
Okej, då äre väl de som är fel då.. Kan du ta hem rätt plug n play härva då?

Supramannen
2008-06-22, 20:20
Okej, då äre väl de som är fel då.. Kan du ta hem rätt plug n play härva då?

Finns ej

christian l
2008-06-22, 20:21
Hehe okej, suuurt

CasteN
2008-06-22, 22:37
Hehe okej, suuurt

Koppla utan härvan, e ju inte sååå många kablar.

christian l
2008-06-22, 23:24
Koppla utan härvan, e ju inte sååå många kablar.

Fick med "lösa" oxå, blir ca 20st sladdar som ska lödas :) Får hjälp med de i veckan så får man se fall de funkar.. Tur att man fick med både lösa och pnp härva.

CasteN
2008-06-23, 00:12
har du kopplingsdiagram?

christian l
2008-06-23, 00:53
har du kopplingsdiagram?


Nej, men Björck skulle ordna de.. lr har du annars?

CasteN
2008-06-23, 01:55
Japp kan ordna fram imorgon, var det på J-spec du ville ha ? mail, eller fax?

christian l
2008-06-23, 02:16
Snällt av dig! Kör ett fax då- 019-6114970

christian l
2008-06-23, 02:19
Ta mail me om de går bra, chrille_lundborg@hotmail.com

ska va till j-spec

CasteN
2008-06-23, 10:03
Skickat grejjorna, antar att du har diagram på bilens orginal kontakter.

suprakarlsson
2009-12-02, 09:03
ang PNP till map ecu2 finns det ju 2 st enl dem själva.. en till US o en till JDM(JAP).. Och har man beställt rätt PNP ska de funka.. stämmer inte detta? jag har jap o mapecu 2 med JDM pnp, man vill ju veta om det kommer funka eller får samma bränsle problem som ex christian.. tacksam för svar.

Supramannen
2009-12-02, 11:06
Ett tips är att lämna in bilen till tex oss

suprakarlsson
2009-12-02, 13:41
ja jag vet att ni kan men har ganska långt att köra.. undra bara om det funkar som jag skrev. att ha en JDM pnp eller man ändå måste lödda?

christian l
2009-12-03, 15:54
ja jag vet att ni kan men har ganska långt att köra.. undra bara om det funkar som jag skrev. att ha en JDM pnp eller man ändå måste lödda?

Då lär de ju fungera att bara stoppa ditt härvan för din del- min Us spec härva fungerade ju, var Peter Björck som testa att löda om den lite när han inte fick till soppan på tomgång! Testa gärna att ta ur din lambdasond ifall de jävlas för dig med soppan på låg last., vore intressant för min egen del oxå om de nu funkar :)

suprakarlsson
2009-12-03, 22:19
ok.. så du har en jap som du satt i en us PNP? för det finns en PNP till jap o en till us.. jag testar så får vi se. läste i en tråd att rickars skrev till dig att det inte fanns.. men det gör det... kanske inte fanns när ni skev den tråden!

Supramannen
2009-12-03, 23:16
ok.. så du har en jap som du satt i en us PNP? för det finns en PNP till jap o en till us.. jag testar så får vi se. läste i en tråd att rickars skrev till dig att det inte fanns.. men det gör det... kanske inte fanns när ni skev den tråden!

Exakt, kolla datumet..:)