SMR - Forum  

Gå tillbaka   SMR - Forum > Teknik > Teknik Mkiv
Registrera FAQ Medlemslista Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2013-05-06, 21:59
Slurbt Slurbt är inte uppkopplad
Supra Rookie
Supra Rookie
 
Reg.datum: May 2008
Inlägg: 13
Standard Problem med kylsystemet

tjenare!

Jag har ett konstigt problem med min supra.
Det är att när jag har kört en liten runda med bilen och sen stannar och slår av tändningen så börjar det låta (bubbla) om kylsystemet. Den trycker även ut en hel del vatten i expansionskärlet, men efter några minuter så sugs det tillbaka in i kylsystemet igen. Kör jag hårt med den så bildas det ännu högre tryck och den kan överfylla hela expansionskärlet.

Har testat att lufta systemet väldigt många gånger men så länge bilen står still på tomgång så är kylarvattnet helt lugnt. Är endast vid körning som som det bildas tryck.

Det som jag tycker är lite märkligt bara är att om jag kör några kilometer och sen stannar och går ut o tar av kylarlocket när motorn är igång så är vattnet lugnt, men så fort jag slår av tändningen så börjar det låta i kylsystemet, och vatten trycks ut i expansionskärlet.

Termostat är nybytt
Kylarlocket är nytt
Värmen i kupén är bra
Den har aldrig kokat när jag kört med den, men däremot fick jag en spricka i originalkylaren för ett par år sen, så då bytte jag till en aluminiumkylare. Men sen dess har jag haft det här strulet med kylsystemet.

En annan sak som jag märkt är att den undre kylarslangen aldrig blir särskilt varm, men som sagt så är ju termostaten ny, och jag kollade även för skojs skull den gamla termostaten som satt i om den fungerade. Och den öppnade också när jag körde den i en gryta på spisen.

Har mätt upp temperaturen på kylarvattnet till 87c när jag har luftat och då borde ju som sagt termostaten ha öppnat, är ju en 82c termostat. Men den undre slangen är inte i närheten så lika varm som den övre.

Misstänker att det är toppackningen som är problemet, men vill ändå höra med er innan jag börjar riva i motorn.

Mycket tacksam för svar :)
Svara med citat
 


Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Problem med AEM T-rex Teknik Mkiv 5 2008-07-30 17:13
Tömma kylsystemet / Byta bromsvätska prosty Teknik Mkiv 3 2007-11-15 10:48
Lufta kylsystemet Road-Runner Teknik Mkiv 3 2006-05-21 13:07
Problem.. _IcEmAn-Supra_ Skitsnack 3 2006-02-26 12:33
problem venis Teknik Mkiv 4 2004-06-14 13:47


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:05.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.