handdator

Visa fullständig version : Skulle bara höra efter om en sak...


Egnell
2003-06-12, 22:10
Lite "off-supra" snack här...

Försöker hjälpa en polare som nyligen fick sig ett ras med sin S2:a. Innan jag skriver allt för mycket så tänkte jag bara höra efter om någon är lite haj på S2:an, annars behöver ni ju inte läsa hela topicen.

Nämligen en drivaxel som gått av,... till saken hör att det aldrig satt orginal på från början, utan drivaxlar, nav osv från en Audi 90 Quattro =170hk...(gjort för att rasa) Nu säger skroten, böcker och diverse privatpersoner olika saker på antalet splines i drivaxeln och navet.

Audihandlaren kan tyvärr inte få fram måtten (antalet splines) heller. En skrot hävdar prompt att han har nav från en S2:a.. med 33 splines. Samma som sitter på audi 90, 2,8V6 osv.. och som nu satt på polarens rasade S2:a. Polaren köpte även ett par beg. drivaxlar från en kille som hade S2, utan att kolla direkt noga... visade sig att det var 33splines på den också?

Nu till det roliga....Instruktionsboken (mest trovärdig?) säger 38 splines på ALLA S2 modeller. Å visst då är det väl så... men... Hur kommer det sig att utav dom fem tillfällen han har hittat en skrot/person som säljer grejer från en smashad S2:a, så sitter det drivaxlar och nav med 33splines? Inte gjorde Audi två "modeller" på drivlinan. Lite jobbigt för killen å sätta på likadana prylar igen och invänta ett till ras.

Någon vis själ som kan trassla upp detta dilemma. Verkar vara sällsynt med beggade delar, RÄTT delar dvs.., till denna bil.

Rainman
2003-06-13, 00:12
Lessen, jag har ingen aning...
Men skriv samma sak på typ dom här...
http://www.audiclub.com/forum2/default.asp
http://www.nordicaudi.com

Egnell
2003-06-13, 08:34
tror redan att killen har testat där... jobbigt för´n.

Jishin
2003-06-13, 10:22
Dahlbäck borde veta...eller ta reda på.